DailyCrypto

Νεα και ειδησεις για τα κρυπτονομισματα


Φαίνεται ότι το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα μπορεί τελικά να μην είναι ο ψηφιακός χρυσός που παρουσιάζεται. Οι τιμές του Bitcoin έχουν μειωθεί περισσότερο από 15% μέχρι στιγμής το 2022. Άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum, το solana και το αγαπημένο του Elon Musk, το dogecoin, έχουν επίσης δει φέτος απότομη πτώση. Την ίδια στιγμή, ο χρυσός σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% και επανήλθε στα 1.900 δολάρια την ουγγιά, φλερτάροντας για άλλη μια φορά με υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 2.000 δολάρια.

Οι έμπειροι επενδυτές φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι, σε μια εποχή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια, ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα όπως το ασήμι και το παλλάδιο είναι οι καλύτεροι αντισταθμιστές έναντι του πληθωρισμού.

«Είναι πλέον σαφές ότι το bitcoin διαπραγματεύεται παράλληλα με τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αντί [ως] ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, αναλύτρια της Swissquote, σε μια έκθεση της εταιρείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Το bitcoin δεν είναι ακόμα ο ψηφιακός χρυσός, είναι προφανώς περισσότερο ένας κρυπτο-μεσολαβητής για τον Nasdaq».

Ούτε καν η εξαγορά του Twitter (TWTR) από τον Musk, που ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη προώθηση κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα ή η είδηση ​​ότι ο επενδυτικός γίγαντας Fidelity θα επιτρέψει στους πελάτες του να διατηρούν bitcoin στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης 401(k) τους, φάνηκε να λειτουργεί θετικά. Το Bitcoin είναι τώρα πίσω και κάτω από τα $40.000.

Πολλοί ειδικοί επισημαίνουν ότι ο χρυσός εξακολουθεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ψηφιακά περουσιακά στοιχεία. Υπάρχουν μάλιστα αυξανόμενες ανησυχίες ότι ο αχαλίνωτος πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση, ενισχύοντας περαιτέρω τον χρυσό.

«Οι κίνδυνοι στασιμοπληθωρισμού αυξάνονται και οι γεωπολιτικές εντάσεις δείχνουν ελάχιστα σημάδια γρήγορης επίλυσης», δήλωσε η Louise Street, ανώτερη αναλυτρια αγορών στο World Gold Council, μια εταιρεία έρευνας του κλάδου. «Ο χρυσός καταγράφει ιστορικά μία από τις ισχυρότερες επιδόσεις σε ένα στασιμοπληθωριστικό περιβάλλον, στο οποίο οι μετοχές υποφέρουν και οι τιμές των προϊόντων υποχωρούν».

Αναλυτές στο Ινστιτούτο Επενδύσεων Wells Fargo ανέφεραν επίσης σε μια έκθεση τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι «ο χρυσός μπορεί να κρατηθεί ψηλά, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος και διαθέτει το ένα τέταρτο της μεταβλητότητας» σε σύγκριση με το bitcoin, τις μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Έχοντας αυτό υπόψη, οι αναλυτές της Wells Fargo προβλέπουν ότι ο χρυσός θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τα 2.100 δολάρια την ουγγιά φέτος.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό που ανεβάζουν τον χρυσό. Ο Mace McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Frost Investment Advisors, δήλωσε σε έκθεση του στα τέλη του περασμένου μήνα ότι ο χρυσός έχει επίσης αναδειχθεί ως ασφαλές καταφύγιο, εν μέρει, λόγω των ανησυχιών για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Καθώς τα γεγονότα στην Ουκρανία κλιμακώθηκαν, είδαμε τους επενδυτές να στρέφονται στον χρυσό», έγραψε, προσθέτοντας ότι το bitcoin εξακολουθεί να «βρίσκει τη θέση του κάπου ανάμεσα σε ένα κερδοσκοπικό τεχνολογικό περιουσιακό στοιχείο και σε ένα ψηφιοποιημένο σκληρό νόμισμα».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το παλιό καλό δολάριο αποδεικνύεται επίσης καλύτερη επένδυση από το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε αυτούς τους ασταθείς καιρούς. Ο δείκτης του δολαρίου των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά περίπου 6% φέτος.

Όλα αυτά δείχνουν ότι για πολλούς επενδυτές, το bitcoin δεν είναι ακόμα υποκατάστατο του χρυσού ή των νομισμάτων που υποστηρίζονται από την αμερικάνικη κυβέρνηση σε περιόδους κρίσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή του

κρυπτονομισματα