DailyCrypto

Νεα και ειδησεις για τα κρυπτονομισματα


Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν υπάρχει έγκλημα. Τι εννοούμε με αυτό; Η ασφάλεια είναι μια ανησυχία που αντιμετωπίζει ο χώρος αυτός.

height=

Αν κάποιος κλέψει κάποια κρυπτονομίσματα από το πορτοφόλι κάποιου άλλου, αν κάποιοι εξαπατηθούν ώστε να αγοράσουν κάποιο προϊόν ή κρυπτονόμισμα και δεν το λάβουν ποτέ ή οποιαδήποτε άλλου είδους απάτη, δεν μπορείς να απευθυνθείς πουθενά ώστε να διεκδικήσεις κάτι.

Από τη μία, μπορεί τα κρυπτονομίσματα που κατέχετε να είναι αρκετά επικερδείς, αλλά από την άλλη υπάρχει η πιθανότητα να τα χάσετε όλα αν δεν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα. Η ασφάλεια δεν είναι κάτι που πρέπει να αμελήσετε. Αυτό σημαίνει ότι όλα κρίνονται από τις επιλογές σας και από τα μέτρα ασφαλείας που θα χρησιμοποιήσετε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού:

Ας δούμε αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρει κάποιος ώστε τα κρυπτονομίσματα του να είναι ασφαλής. Συνιστούμε να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα καθώς η ασφάλεια είναι ένα μέτρο που απαραίτητα πρέπει να παρθεί.

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Η ασφάλεια των λογαριασμών αρχίζει και τελειώνει στους κωδικούς. Ειδικά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων όπου υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για ανταλλακτήρια και ηλεκτρονικά πορτοφόλια, είναι αρκετά πιθανό κάποιος να χρησιμοποιεί αρκετά από αυτά.

Για να έχετε τον πλήρη έλεγχο των κρυπτονομισμάτων σας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια, επιλέξτε το Ledger Wallet, ένα οικονομικό και αξιόπιστο Hardware πορτοφόλι.

height=

Το πρώτο μέτρο ασφαλείας είναι να μην έχετε τον ίδιο κωδικό για κάθε λογαριασμό που διαχειρίζεστε. Συνιστάται να έχετε διαφορετικό κωδικό σύνδεσης για την κάθε υπηρεσία. Είναι ένα καλός τρόπος προστασίας εφόσον υποκλαπεί κάποιος κωδικός.

Παρ’ όλα αυτά αν χρησιμοποιείται αρκετούς διαφορετικούς κωδικούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεχάσετε κάποιους από αυτούς. Για αυτές τις περιπτώσεις μια εφαρμογή που διαχειρίζεται κωδικούς είναι η ιδανική λύση.

Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να θυμάστε έναν και μόνο κωδικό, τον master κωδικό. Όλοι οι υπόλοιποι κωδικοί για τις υπηρεσίες δημιουργούνται τυχαία, είναι υψηλής ασφαλείας και μπορείτε να τους επεξεργαστείτε ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για διαχείριση κωδικών, αυτό όμως που χρησιμοποιούμε εμείς και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι είναι το Dashlane. Μπορείτε να κατεβάσετε το Dashlane από εδώ.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Παρόλο που ένας ισχυρός κωδικός θεωρείται απαραίτητος, μπορεί να αποδειχθεί πως δεν είναι αρκετά ασφαλές μέτρο προστασίας από μόνο του.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, η αλλιώς 2 Factor Authentication, είναι ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας που χρησιμοποιείται για την προστασία των λογαριασμών. Απαιτεί εκτός από το username και τον κωδικό πρόσβασης, έναν επιπλέον κωδικό για να γίνει σύνδεση στον λογαριασμό που είναι ενεργοποιημένο το 2FA.

height=

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και εάν κάποιος γνωρίζει τα στοιχεία πρόσβαση σας σε κάποιον λογαριασμό σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν εκτός και εάν έχει στην κατοχή του το κινητό σας τηλέφωνο ώστε να πληκτρολογήσει τον επιπλέον κωδικό.

Είναι ένα μέτρο που θεωρούμαι πως είναι απαραίτητο, αν όχι σε όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείται, οπωσδήποτε σε αυτές που έχετε μεγάλη αξία κρυπτονομισμάτων.

Πως εφαρμόζεται το 2FA

  • Τα περισσότερα ψηφιακά πορτοφόλια και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν στις ρυθμίσεις την επιλογή για να ενεργοποιηθεί το 2 Factor Authentication.
  • Κατεβάστε την εφαρμογή “Επαληθευτής Google” στο κινητό σας από το Google Play ή το App Store.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το κόκκινο κουμπί στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης.
  • Επιλέξτε αν θέλετε να γίνει σάρωση του barcode ή να εισάγετε εσείς το παρεχόμενο κλειδί. Αυτό πρέπει να γίνει για κάθε λογαριασμό στις υπηρεσίες που επιθυμείτε αυτόν τον τρόπο σύνδεσης.
  • Όταν θα προσπαθήσετε να συνδεθείτε σε κάποιον λογαριασμό ο οποίος έχει ενεργοποιημένο το 2FA θα πρέπει να εισάγετε και τον 6ψήφιο αριθμό που εμφανίζεται μέσα στην εφαρμογή όταν σας ζητηθεί.

Σε περίπτωση που ψάχνετε μια εναλλακτική λύση πέρα από την εφαρμογή της Google, το Authy είναι μια αξιόλογη τέτοια εφαρμογή η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store.

Adblocker

Στη σημερινή εποχή που η διαφήμιση είναι παντού, και πιο συγκεκριμένα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων που μας αφορά, είναι επιτακτικό να έχετε μια εφαρμογή στον browser σας η οποία θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις.

Καθώς υπάρχουν πολλές απάτες και scams στον χώρο αυτόν, θα δείτε αρκετές διαφημίσεις οι οποίες παραπέμπουν σε υψηλού ρίσκου ιστοσελίδες. Η προσθήκη ενός Adblocker μας δίνει υψηλότερη αίσθηση ασφάλειας καθώς και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ασφάλειά σας, μπορείτε να δοκιμάστε τον Brave Browser. Είναι είναι ένα από τα πιο δημοφιλής προγράμματα περιήγησης που σέβεται το απόρρητο μας. Διαθέτει ενσωματωμένο adblocker, έχει το δικό του κρυπτονόμισμα το BAT με ενσωματωμένο πορτοφόλι, και ενδείκνυται σε όσους ασχολούνται ενεργά με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

VPN για ανωνυμία

Ένα αρκετά σημαντικό μέτρο ασφάλειας και προστασίας είναι η διασφάλιση της IP σας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός VPN, η συντομογραφία του Virtual Private Network. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία η χρήση τους καθώς υπάρχουν όλο και περισσότεροι κίνδυνοι στην online δραστηριότητα μας.

Η διεύθυνση IP είναι ένα από τα βασικά πράγματα που χρειάζεται κάποιος για να σας υποκλέψει. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο το οποίο κρύβει ή διαφοροποιεί την IP, έχετε προσθέσει αυτόματα ασφάλεια και προστασία στα δεδομένα σας.

Αν ψάχνετε για αξιόπιστο VPN, το NordVPN και το CyberGhost VPN, είναι αρκετά καλές επιλογές.

Το αν θα χρησιμοποιείται VPN για την περιήγηση σας στο διαδίκτυο είναι καθαρά δική σας επιλογή, είναι όμως μια επιπλέον ισχυρή προστασία που θεωρείται απαραίτητη.

Hardware Πορτοφόλι

Τα Hardware πορτοφόλια είναι μια ασφαλής και offline μορφή αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για εξωτερική συσκευή, με τη μορφή περίπου ενός USB flash, oπου αποθηκεύονται τα ιδιωτικά κλειδιά για περισσότερη ασφάλεια.

Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το κανονικό πορτοφόλι μας που έχουμε τα μετρητά μας. Θα αποθηκεύατε όλα σας τα χρήματα σε ένα απλό πορτοφόλι;

Υπάρχουν αμέτρητα δωρεάν software πορτοφόλια, παρ’ όλα αυτά αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε κρυπτονομίσματα μεγάλης αξίας, συνιστάται ένα hardware πορτοφόλι. Είναι ο πιο ασφαλής τύπος ηλεκτρονικού πορτοφολιού καθώς αποθηκεύονται σε εκτός διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Πορτοφόλια hardware τα οποία έχουμε δοκιμάσει και είναι τα καλύτερα στην αγορά:

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Τα καλύτερα πορτοφόλια για κρυπτονομίσματα

Χρήση κρυπτογραφημένου mail

Με την χρήση ενός email με κρυπτογράφηση δίνετε μια επιπλέον προστασία στα mail σας τα οποία χρησιμοποιείται σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Στην ουσία καθίσταται πιο δύσκολο σε κάποιον να παραβιάσει τα email σας και να έχει πρόσβαση σε προσωπικές σας πληροφορίες, όπως οι κωδικοί.

Το Protonmail είναι μια δημοφιλής και αξιόπιστη υπηρεσία email και η διαδικασία για να αποκτήσετε email είναι σχεδόν ίδια με τις δημοφιλής υπηρεσίες gmail, hotmail, yahoo, με την διαφορά ότι αυτές δεν παρέχουν κρυπτογράφηση των δεδομένων.

height=

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα mail μας απευθείας από το protonmail.com ή από τις εφαρμογές που διαθέτονται για κινητά στο Google Play ή στο App Store, ανάλογα τη συσκευή σας.

Η χρήση ενός email με κρυπτογράφηση είναι ένα έξτρα επίπεδο ασφαλείας.

Σύνοψη

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν αρκεί απλά να κάνετε επενδύσεις, όσο υψηλές αποδόσεις και να μπορούν να παρέχουν, αλλά και να τις έχετε πλήρως προστατεμένες.

Η ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων είναι καθαρά δική σας υπόθεση και πρέπει να πάρετε κάποια απαραίτητα μέτρα για να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ασφαλές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή του

κρυπτονομισματα