DailyCrypto

Νεα και ειδησεις για τα κρυπτονομισματα


Σε μια συνομιλία στο SXSW, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να εισαγάγει τα NFT στο Instagram στο «εγγύς μέλλον». Αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Meta δεν πρόσφερε πολλές λεπτομέρειες, χαρακτήρισε την ενσωμάτωση των NFT στην εφαρμογή αυτή της εταιρείας ως κάτι που έρχεται σύντομα μόλις η ομάδα του Instagram λύσει ορισμένες από τις τεχνικές προκλήσεις.

«Εργαζόμαστε για να φέρουμε τα NFT στο Instagram στο εγγύς μέλλον», είπε ο Zuckerberg σε μια συνομιλία με τον Daymond John του Shark Tank. «Δεν είμαι έτοιμος σήμερα να ανακοινώσω τι ακριβώς θα είναι αυτό, αλλά, τους επόμενους μήνες, θα έχετε τη δυνατότητα να φέρετε μερικά από τα NFT σας και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να μπορέσετε να δημιουργήσετε και πράγματα σε αυτό το περιβάλλον».

Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία «εξερευνούσε ενεργά» τα NFTs με στόχο να φέρει την τεχνολογία σε ένα ευρύτερο κοινό. «Νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον μέρος που μπορούμε να παίξουμε και επίσης να βοηθήσουμε τους δημιουργούς», είπε ο Mosseri σε μια ιστορία του Instagram.

Αυτά τα σχέδια ήταν ήδη στα σκαριά: Το περασμένο καλοκαίρι, το Instagram φιλοξένησε το “Creator Week“, μια εικονική σύνοδο κορυφής που μπορούσε να συμμετέχει κάποιος μόνο με πρόσκληση που η εταιρεία χαρακτήρισε ως “ιδιωτική εκδήλωση για δημιουργούς NFT” στις προσκλήσεις της.

Το ενδιαφέρον του Instagram για τα NFT συμβαδίζει με το ευρύτερο όραμα της μητρικής εταιρείας Meta για έναν επικερδή διασυνδεδεμένο εικονικό κόσμο γεμάτο με ψηφιακά αγαθά. «Θα ήλπιζα ότι το ρούχο που φοράει το avatar σας στο Metaverse θα μπορούσε να δημιουργηθεί ως NFT και μπορείτε να το μεταφέρετε σε διαφορετικά μέρη», είπε ο Zuckerberg.

Παρόλο που τα σχέδια σχετικά με τα NFT της εταιρείας δεν είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικά για όποιον παρακολουθεί τις φιλοδοξίες του Meta, η ενσωμάτωση μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική για ορισμένους δημιουργούς που αποστρέφονται αυτήν την τεχνολογία.

Το Twitter ενεργοποίησε τις NFT φωτογραφίες προφίλ για τους premium χρήστες νωρίτερα αυτό το έτος αλλά μεταξύ του Jack Dorsey crypto hype και της υπάρχουσας κοινότητας NFT της πλατφόρμας, οι NFT λειτουργίες μοιάζουν να ταιριάζουν πιο πολύ στο Twitter παρά στο Instagram.

Υπάρχει επίσης το θέμα ότι το ιστορικό της Meta όσον αφορά τα προϊόντα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά περιέργο με σκαμπαναβέσματα μέχρι στιγμής. Αντιμετωπίζοντας αντίθετες απόψεις από τις κεντρικές τράπεζες και τις ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία μείωσε τα μεγάλα σχέδια για το δικό της κρυπτονόμισμα έως ότου δεν υπήρχαν πλέον αντιδράσεις και ακύρωσε κάθετι καινοτόμο που ήθελε να κάνει.

Η υιοθέτηση από το Instagram και το Facebook θα αλλάξει το παιχνίδι

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος των NFT είναι μια από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, η ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών των NFT σε έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων που υποστηρίζεται από Meta θα ήταν αναμφίβολα ένας σημαντικός καταλύτης για την περαιτέρω υιοθέτηση αυτού του χώρου.

Για να το θέσουμε με νούμερα, μόνο το Facebook, για παράδειγμα, μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ το Instagram έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Αυτό σημαίνει ότι η ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών των NFT σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες θα είχε σεισμικό αντίκτυπο στη βιομηχανία, καθώς θα έκανε τα ψηφιακά αυτά tokens πιο προσιτά σε σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί προϊόντα της Meta.

Η υποστήριξη για τον χώρο θα βοηθούσε επίσης στην περαιτέρω υιοθέτηση των κρυπτνομισμάτων γενικά, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν εμπειρία από πρώτο χέρι στη λειτουργία της βιομηχανίας.

Το σημαντικότερο μειονέκτημα, ωστόσο, είναι η δυσπιστία που έχουν οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για τον ηγεμόνα που ονομάζεται Meta.

Ανεξάρτητα από αυτό, όταν το Facebook ή το Instagram ενσωματώσουν τελικά τα NFT, οι πρόσφατοι όγκοι συναλλαγών του χώρου που έσπασαν ρεκόρ θα ήταν παιδικό παιχνίδι, καθώς θα υπάρξουν τρομερά περισσότεροι άνθρωποι στην αγορά.


Πηγή: Techcrunch, CryptoslateΔιαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή του

κρυπτονομισματα