DailyCrypto

Νεα και ειδησεις για τα κρυπτονομισματα

Θέλετε να κάνετε την πρώτη σας αγορά σε Bitcoin ή κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα και δεν γνωρίζετε τον τρόπο; Μέσω αυτού του οδηγού θα ενημερωθείτε για τους κυριότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προχωρήσετε σε αγορά Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Όλοι οι τρόποι που θα αναφερθούν είναι ιδιαίτερα εύκολοι αν ακολουθήσετε τις κατάλληλες οδηγίες.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά κρυπτονομισμάτων;

Η καλύτερη στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν είκοσι χρόνια. Η επόμενη καλύτερη είναι τώρα. Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει την κινέζικη αυτή σοφή παροιμία, και πιθανότατα να αναρωτιέστε πως μπορεί να σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα.Ταιριάζει στα άτομα που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το Bitcoin και γενικότερα με τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ή τον είχαν ακουστά και παλαιότερα και δεν πήρανε ποτέ την απόφαση για επένδυση σε αυτά. Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα!

Όταν κάποιος κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ήρθε για να μείνει. Σκέφτεστε πως θα ήταν καλύτερο να προχωρήσετε σε αγορά αν πέσει η τιμή του; Μήπως αγοράσετε και πέσει πολύ η αξία του;

Ως μακροχρόνια επένδυση, δεν έχει σημασία η τιμή που θα αγοράσετε. Ένας από τους κυριότερους λόγους για την πεποίθηση μας αυτή, είναι η περιορισμένη προσφορά του Bitcoin, η οποία το καθιστά ιδανικό μέσο για αποθήκευση αξίας.

Σκέφτεστε πως είναι μεγάλη η αξία για να αγοράσατε ένα ολόκληρο Bitcoin; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε ποσότητα υποδιαίρεσης του επιθυμείτε. Είναι σίγουρο πως η πλειοψηφία δεν θα έχει στην κατοχή της ποτέ ένα ολόκληρο Bitcoin.

Πως να αγοράσω Bitcoin;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για αγορά κρυπτονομισμάτων, και όσο αυξάνεται η χρήση τους, συνεχώς και πληθαίνουν και η διαδικασία γίνεται όλο και απλούστερη. Πλέον είναι αρκετά πιο εύκολο και προσιτό απ’ ότι ήταν στα πρώτα χρόνια του Bitcoin. Ας δούμε αναλυτικότερα τις επιλογές που υπάρχουν για αγορά Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων.

Αγορά από ανταλλακτήρια

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Επειδή ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι ακόμη ασταθής και σε πρώιμο στάδιο, μας είναι χρήσιμο να υπάρχουν αρκετές επιλογές. Το κάθε ανταλλακτήριο διαπραγματεύεται διαφορετικά νομίσματα οπότε ανάλογα τα νομίσματα που θέλετε να έχετε στην κατοχή σας, επιλέγετε το κατάλληλο ανταλλακτήριο.

Τα περισσότερα νομίσματα, πέρα από το Bitcoin, το Ethereum και ανάλογα τις επιλογές που δίνει το κάθε ανταλλακτήριο, δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τους απευθείας με το ποσό που θα πιστώσετε στο ανταλλακτήριο. Πρέπει να γίνει αγορά Bitcoin ή κάποιων από των επιλογών που παρέχονται, και έπειτα μετατροπής του στο επιθυμητό νόμισμα. Η δική μας συμβουλή είναι τα ανταλλακτήρια να τα χρησιμοποιείται μόνο όταν θέλετε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, να τα κάνετε μετρητά, ή μετατροπή σε κάποιο altcoin, και όταν τελειώσετε να μεταφέρετε τα κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας.

Αγορά από Ανταλλακτήρια

  • Η Binance.com ιδρύθηκε το 2017 και είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο. Ολοκληρώστε την εγγραφή σας και κερδίστε 10% έκπτωση στις συναλλαγές σας.
  • Η Nexo.io είναι μια τράπεζα που προσφέρει αγορά κρυπτονομισμάτων καθώς και υπηρεσίες δανεισμού. Ολοκληρώστε την εγγραφή σας και κερδίστε bonus πρώτης κατάθεσης 25$ σε Bitcoin.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται

Τα ανταλλακτήρια για να είναι συμμορφωμένα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένα να τηρούν διαδικασίες επαλήθευσης. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως KYC, δηλαδή Know Your Customer. Είναι η επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων μέσω επισήμων εγγράφων. Είναι παρόμοια με τη διαδικασία που τηρούν οι τράπεζες για άνοιγμα λογαριασμού.

Τα απαραίτητα έγγραφα που θα σας ζητηθούν είναι:

  • Φωτογραφία της ταυτότητας (εμπρός και πίσω μέρος σε ξεχωριστό αρχείο)
  • Διαβατήριο (εφόσον υπάρχει ενεργό διαβατήριο θα κάνει πιο εύκολη την ταυτοποίηση )
  • Δίπλωμα οδήγησης (εφόσον υπάρχει, εμπρός και πίσω μέρος σε ξεχωριστό αρχείο)

Ένα από τα παραπάνω έγγραφα συνήθως είναι αρκετό. Παρ’ όλα αυτά ίσως κάποια ανταλλακτήρια ζητήσουν 2 από τα 3 αυτά έγγραφα.

  • Μια πρόσφατη φωτογραφία σας

Ίσως κάποια ανταλλακτήρια σας ζητήσουν και φωτογραφία τραβηγμένη τη στιγμή εκείνη, οπότε χρησιμεύει να υπάρχει συσκευή με κάμερα κατά την διαδικασία εγγραφής σε αυτά, καθώς θα διεκπεραιωθεί γρήγορα η διαδικασία.

Ένας από τους παρακάτω πρόσφατους λογαριασμός για την πιστοποίηση της διεύθυνση σας:

  • Ρεύματος
  • Ύδρευσης
  • Τηλεφώνου
  • Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού

Να έχετε υπόψιν ότι, υπάρχουν κάποια ανταλλακτήρια που προς το παρόν δεν απαιτούν KYC, και υπάρχουν και αυτά που πιθανώς να ζητήσουν ορισμένα μόνο από αυτά τα έγγραφα ή κάποια παραπάνω. Είναι στη κρίση του εκάστοτε ανταλλακτηρίου.

Τα καλύτερα ανταλλακτήρια

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αρκετά ανταλλακτήρια, καθώς το καθένα διαπραγματεύεται διαφορετικά νομίσματα. Σε κάποια θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες ή θα περιμένετε ορισμένο χρόνο μέχρι να σας πιστοποιήσουν όταν ανεβάσετε τα απαραίτητα έγγραφα. Γενικά μας είναι χρήσιμο να υπάρχουν αρκετές επιλογές. Κάποια από τα ανταλλακτήρια που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε είναι τα παρακάτω:

Λόγω κάποιων περιορισμών από τις ελληνικές τράπεζες στην αγορά κρυπτονομισμάτων, πιθανότατα να μην μπορέσετε να αγοράσετε μέσω χρεωστικής κάρτας. Η λύση σε αυτό είναι η εγγραφή σε ανταλλακτήριο που δέχεται τραπεζικά εμβάσματα (SEPA Transfer).

Αυτήν τη στιγμή επιτρέπεται έμβασμα στο εξωτερικό μέχρι €4000 το δίμηνο χωρίς δικαιολογητικά. Αυτή η μέθοδος έχει και το χαμηλότερο κόστος, εφόσον το έμβασμα γίνει με τη μέθοδο SEPA (το ενδεικτικό κόστος μεταφοράς είναι μόλις 1€). Θα χρειαστεί να περάσουν από 1 έως 3 ημέρες για να πιστωθεί κανονικά το ποσό και έπειτα μπορείτε να προχωρήσετε κανονικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αγορά από Bitcoin ATM

Είναι μια πρόσφατη σχετικά ιδέα για ανάληψη και πώληση Bitcoin. Τα λεγόμενα Bitcoin ΑΤΜ. Τα περισσότερα δέχονται συναλλαγές και με κάποια ακόμη κρυπτονομίσματα. Πλέον, υπάρχουν και στην χώρα μας αρκετά Bitcoin ATM σε μεγάλες πόλεις και αρκετά νησιά. Αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 62, και υπάρχουν σχέδια για περισσότερα σημεία προσεχώς.

Η προμήθεια που κρατάνε είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα ανταλλακτήρια. Παρ’ όλα αυτά το πλεονέκτημα τους είναι η αμεσότητα και η ανωνυμία που παρέχουν, καθώς δεν χρειάζεται επαλήθευση στοιχείων για ποσά μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο είναι μεγάλο, ανάλογα το ATM.

Άλλες υπηρεσίες

Πέρα των ανταλλακτηρίων και των Bitcoin ΑΤΜ, υπάρχουν αρκετοί ακόμη τρόποι που μας δίνουν την δυνατότητα για αγορά κρυπτονομισμάτων. Κάποιες από τις υπηρεσίες που έχουμε δοκιμάσει και έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι παρουσιάζονται παρακάτω:

LocalBitcoins

Μέσω του LocalBitcoins μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε Bitcoin εύκολα με αρκετούς τρόπους. Υποστηρίζονται, κατάθεση σε τράπεζα, τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή με Paypal, και κάποιοι ακόμα τρόποι.

Ενώ κάποτε δεν ήταν απαραίτητη η ταυτοποίηση στοιχείων, πλέον αυτό έχει αλλάξει και χρειάζεται για να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες του. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν είναι αρνητικό καθώς παρέχει περισσότερη διαφάνεια και δεν υπάρχουν απρόοπτα όπως παλαιότερα που ήταν συχνό φαινόμενο.

Local Monero

Στην ίδια δομή με τα προηγούμενα, αλλά με αγορά και πώληση αποκλειστικά και μόνο Monero. Υπάρχουν αρκετές προσφορές αγοράς και πώλησης για την χώρα μας. Δείτε το εδώ.

Paxful

Παρέχει τη δυνατότητα αγοράς Bitcoin, κυριολεκτικά με εκατοντάδες τρόπους. Δέχεται κατάθεση μετρητών, μεταφορά από τράπεζα, δωροκάρτες, και μέσω άλλων κρυπτονομισμάτων. Ανακαλύψτε όλους τους τρόπους για αγορά από εδώ.

Άλλοι τρόποι

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα τρόποι και υπηρεσίες που δεν έχουμε δοκιμάσει. Όσο ανακαλύπτουμε και δοκιμάζουμε υπηρεσίες επιτυχώς, θα προστίθενται έπειτα σε αυτόν τον οδηγό. Καλό είναι να τον έχετε στους σελιδοδείκτες σας και να βλέπετε τις ανανεώσεις που θα γίνονται συχνά. Αν έχετε να μας προτείνετε κάποια αξιόπιστη υπηρεσία για αγορά κρυπτονομισμάτων, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αγορά;

Αναλύσαμε αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προβούμε σε αγορά Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Είναι μέσω ανταλλακτηρίων, μέσω κάποιας άλλης υπηρεσίας, ή μέσω Bitcoin ATM; Αυτό εξαρτάται, από το μέρος το οποίο ζείτε και αν επιθυμείτε αγορά χωρίς επαλήθευση στοιχείων αλλά με τίμημα το μεγαλύτερο κόστος.

Εμείς θεωρούμε πως οι καλύτερες επιλογές είναι διαδικτυακά, και ας χρειάζεται επαλήθευση στοιχείων. Εξάλλου είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει από τις τράπεζες καθώς ήταν πάντα απαραίτητα κάποια έγγραφα για να υπάρχει λογαριασμός. Παρ’ όλα αυτά η επιλογή είναι δικιά σας. Ελπίζουμε να σας βοήθησε αυτός ο οδηγός για να κατανοήσετε όλους τους τρόπους για αγορά Bitcoin, και να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς.

Η δικά μας συμβουλή είναι μην επενδύσετε ποτέ χρήματα που δεν είστε διατεθειμένοι να χάσετε. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι από την μια μέρα στην άλλη θα αποκομίσετε τεράστιο κέρδος. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, με μπόλικη υπομονή, όσο εξαπλώνεται η χρήση των κρυπτονομισμάτων.

κρυπτονομισματα