DailyCrypto

Νεα και ειδησεις για τα κρυπτονομισματα


Τα μικρά γράμματα σε μια οικονομική έκθεση από το Coinbase έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με ένα πιθανό σενάριο χρεοκοπίας και τις επιπτώσεις στα περιουσιακά στοιχεία crypto των πελατών λιανικής που είναι αποθηκευμένα στο ανταλλακτήριο.

Στην έκθεσή του 10-Q στις 11 Μαΐου, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Αμερικής ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων και τη διαφύλαξη των κεφαλαίων των πελατών. Το 10-Q είναι μια τριμηνιαία έκθεση με εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία υποβάλλεται από εισηγμένες εταιρείες.

Ωστόσο, υπήρχε ένα τμήμα που σήκωσε τα φρύδια στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων σχετικά με την πιθανότητα χρεοκοπίας. Έγραφε:

«Σε περίπτωση χρεοκοπίας, τα περιουσιακά στοιχεία crypto που έχουμε υπό κράτηση για λογαριασμό των πελατών μας θα μπορούσαν να υπόκεινται σε διαδικασίες πτώχευσης και αυτοί οι πελάτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται ως γενικοί ακάλυπτοι πιστωτές μας».

Ο κριτικός crypto «CryptoWhale» έσπευσε να υποστηρίξει πως:

«Με άλλα λόγια, όταν τελικά χρεοκοπήσουν, θα χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματά ΣΑΣ για να διασωθούν».

Ο Armstrong ζητά συγγνώμη

Ο διευθύνων σύμβουλος του Coinbase, Brian Armstrong, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι τα κεφάλαια είναι ασφαλή στο ανταλλακτήριο. Σε ένα tweet στις 11 Μαΐου, είπε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, αλλά η εταιρεία έπρεπε να συμπεριλάβει τη δήλωση όπως απαιτούσε η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή.

«Δεν έχουμε κίνδυνο χρεοκοπίας, ωστόσο συμπεριλάβαμε έναν νέο παράγοντα κινδύνου που βασίζεται σε μια απαίτηση της SEC που ονομάζεται SAB 121, η οποία είναι μια νέα απαιτούμενη γνωστοποίηση για δημόσιες εταιρείες που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία crypto για τρίτα μέρη».

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας την τρέχουσα κατάρρευση της αγοράς ως «γεγονός μαύρου κύκνου», αλλά επιβεβαίωσε ότι οι πελάτες της Coinbase Prime και Custody έχουν «ισχυρή νομική προστασία στους όρους παροχής υπηρεσιών που προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Ο Armstrong πρόσθεσε ότι εργάζονται για την προσθήκη των ίδιων προστασιών για πελάτες λιανικής και ζήτησε συγγνώμη που δεν τις εφάρμοσε νωρίτερα. Το συμπέρασμα εκεί είναι ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει νομική προστασία για τους εμπόρους λιανικής. Σύμφωνα με την έκθεση κερδών του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, μόνο το 24% του όγκου συναλλαγών που διενεργείται στο ανταλλακτήριο είναι από πελάτες λιανικής.

«Είναι πιθανό, ωστόσο απίθανο, ένα δικαστήριο να αποφασίσει να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών ως μέρος της εταιρείας σε διαδικασίες πτώχευσης», πρόσθεσε.

Ο Armstrong πρότεινε τη λύση πορτοφολιού της εταιρείας, το Coinbase Wallet, για όσους προτιμούν να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους ξεχωριστά, ωστόσο, και αυτό είναι πιθανό να είναι κάπως συγκεντρωτικό.

 

Η μετοχή του Coinbase σε ιστορικό χαμηλό

Η μετοχή του Coinbase έπεσε σε ιστορικό χαμηλό μετά από μια έκθεση κερδών που ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, με καθαρές ζημίες 430 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο.

Το COIN κατέγραψε περαιτέρω πτώση 12% σήμερα μετά τη χθεσινή καταστροφή εν αναμονή της απογοητευτικής έκθεσης εσόδων. Η μετοχή βρίσκεται τώρα στο ιστορικό χαμηλό των 61,55 δολαρίων, έχοντας καταρρεύσει περισσότερο από 80% από το ιστορικό υψηλό πέρυσι.

Πηγή: beincrypto.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή του

κρυπτονομισματα